На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад 1 млрд гривень (фото)

На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад 1 млрд гривень (фото)

У Полтавській області арештували майно російського генерала на понад 1 млрд гривень.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. За даними слідства, російському генерал-полковнику – начальнику федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі рф через підставних осіб належить 20 комерційних об’єктів.

Також він має понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини.

"Йдеться також про будинок його родини, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні і торгівельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. м кв", - йдеться в повідомленні.

Водночас майно російського генерал-полковника було оформлено на його доньку і зятя.Вони обидва проживали в Україні. Проте напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію і отримали громадянство країни-агресора.

Правоохоронці провели обшуки за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерал-полковника.

"Виявлено та вилучено 16500 доларів США, військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу рф, сувенірну продукцію та нагороди, вручені йому у Кремлі", - розповіли в Офісі генпрокурора.

За клопотанням прокурорів ухвалою суду на це майно накладено арешт. Загальна вартість вилучених активів становить понад 1 млрд грн.

"Наразі вирішується питання щодо подальшої націоналізації на користь України всього арештованого майна", - додали у відомстві.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Миколаївській області командир безпідставно нарахував понад 5 млн гривень бійцям, які не являлися на службу.

Головне