На польсько-українському кордоні у чергах понад 2600 вантажівок

На польсько-українському кордоні у чергах  понад 2600 вантажівок

На польсько-українському кордоні у чергах — понад 2600 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Триває блокування руху на трьох пунктах пропуску. 

"На напрямках, де блокування продовжується, за інформацією польських прикордонників станом на ранок - 2610 вантажівок: "Шегині" – 1300, "Рава-Руська" – 750, "Краківець" – 560", — повідомив речник.

За даними Демченка, у раніше розблокованому пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ у черзі перебуває близько 700 вантажівок. Ще вчора зранку було 1000.

Також триває блокування руху у пункті пропуску Ужгород–Вишнє Нємецьке на кордоні зі Словаччиною.

Нагадаємо, словацькі перевізники розпочали акцію блокування руху вантажівок, які виїжджають з України з 16:00 11 грудня.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, акція мала проходити на пункті пропуску "Вишнє-Нємецьке - Ужгород". Демченко надав підтвердження від словацьких прикордонників щодо початку блокування, проте воно стосується лише руху вантажних транспортних засобів, які вирушають з України в Словаччину.

Як писали "Ми-Україна", 11 грудня Україна та Польща досягли угоди щодо розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні між країнами, а саме "Ягодин-Дорогуськ".

Відновлення стабільного руху вантажівок через цей пункт пропуску було ініційовано о 14:00. Зазначено, що у напрямку до України вже проїхало 15 транспортних засобів, які знаходилися на пункті пропуску, і ще 25 вантажівок здійснюють процедури оформлення для подальшого руху в бік Польщі.

 

 

Головне