Страйк польських перевізників: один з пунктів пропуску на кордоні розблокували

Страйк польських перевізників: один з пунктів пропуску на кордоні розблокували

Україна та Польща досягли угоди щодо розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні між країнами, а саме "Ягодин-Дорогуськ".

Про це повідомив віце-прем'єр та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у своєму акаунті на Facebook.

Відновлення стабільного руху вантажівок через цей пункт пропуску було ініційовано о 14:00. Зазначено, що у напрямку до України вже проїхало 15 транспортних засобів, які знаходилися на пункті пропуску, і ще 25 вантажівок здійснюють процедури оформлення для подальшого руху в бік Польщі.

Блокада, яку встановили польські перевізники на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні, тривала понад місяць.

Також Кубраков заявив, що робоча група міністерства та Посольства вживала заходів щоденно, проводячи десятки зустрічей та перемовин на різних рівнях, для вирішення цього питання. Він додав, що це була складна робота, і хоча блокаду вдалося зняти, робота щодо повного розблокування кордону продовжується, а подальші блокування не повинні бути допущені.

Нагадаємо, проблеми на кордоні не призведуть до виникнення перебоїв з бензином, дизельним пальним та скрапленим газом в Україні. Ціни на паливо поступово зменшуватимуться - як саме розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, втрати російських військ на сході перевищують втрати українських сил у вісім разів. Лише за листопад місяць російська армія втратила близько 11 000 бійців.

 

Головне