На півночі Італії через повінь евакуювали близько 1000 осіб, двоє зникли безвісти

На півночі Італії через повінь евакуювали близько 1000 осіб, двоє зникли безвісти

Штормова система "Борис" спричинила масштабні повені та зсуви в Північній Італії та Центральній і Східній Європі, призвівши до значних руйнувань та людських жертв. Про це повідомило видання The Guardian.

В італійському регіоні Емілія-Романья евакуйовано близько 1000 осіб, двоє вважаються зниклими безвісти після виходу з берегів річки Ламоне в провінції Равенна. Влада закрила школи, порушено залізничне сполучення, а деякі дороги заблоковано зсувами.

У Центральній та Східній Європі стихія забрала життя щонайменше 24 людей: п'ятьох у Чехії, сімох у Румунії, сімох у Польщі та п'ятьох в Австрії. Збитки оцінюються в мільярди євро через руйнування інфраструктури та затоплення цілих районів. В Австрії загинув пожежник під час рятувальних робіт, у Польщі одна людина потонула, а в Румунії двоє вважаються зниклими безвісти.

Залізничні оператори Польщі, Чехії та Австрії тимчасово скасували кілька рейсів до України через негоду. В італійському містечку Луго влада наказала евакуювати перші поверхи всіх будинків через вихід з берегів річки Сеніо. Національна пожежна служба Італії провела понад 500 рятувальних операцій, використовуючи вертольоти для порятунку людей із затоплених будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖОпадів випало більше, ніж за великої повені 1997 року: як Європа переживає масштабну негоду

Нагадаємо, потужні дощі, що пройшли через Чехію, Польщу, Словаччину, Румунію, Австрію та Угорщину, призвели до серйозних повеней. Тепер шторм "Борис" досяг Італії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Дунай вийшов з берегів і підтопив угорський парламент .

Головне