На околицях Бахмута ЗСУ відкинули противника, - військовий

На околицях Бахмута ЗСУ відкинули противника, - військовий

На околицях Бахмута Донецької області Збройні сили України відкинули противника. Водночас російські військові мають проблеми на флангах.

Про це повідомив солдат-гранатометник 5-ої окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Сиротюк в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, українські військові провели кілька успішних контрнаступальних операцій.

"Внаслідок вдалих контрнаступальних дій вдалося відкинути противника в районі Іванівського та Хромового, деблокувати шляхи постачання, частково зайняти пануючі висоти. Тому противник має певні проблеми саме на флангах. Якщо противник втратить фланги, будь-який сенс боротьби за Бахмут він втратить", - пояснив Сиротюк в ефірі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський за підсумками чергового відвідування військових на Бахмутському напрямку розповів, що попри перевагу, які росіяни мають у плані ресурсів, наше військо здійснює контрнаступальні дії одразу на кількох напрямках під містом Бахмут. Навколо міста наразі точаться найзапекліші бої.

Крім того, російські окупаційні війська обстріляли автомобіль поліцейського підрозділу “Білий янгол”. У результаті пʼятеро членів екіпажу отримали поранення. Відомо, що поліцейські потрапили під російський обстріл у районі Часового Яру. Співробітники медзакладу оперативно надали силовикам допомогу та госпіталізували їх до лікарні. Наразі стан постраждалих правоохоронців зʼясовується.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що українські військові за день захопили на Бахмутському напрямку більше десяти позицій російських окупантів.

Головне