На Одещині посадовець військової частини змушував підлеглих будувати йому будинок (фото)

На Одещині посадовець військової частини змушував підлеглих будувати йому будинок (фото)

В Одеській області заступник командира батальйону однієї з військових частин змушував підлеглих будувати йому будинок. Чоловікові вже оголосили підозру. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними ДБР, у серпні минулого року посадовець наказав бійцям замість виконання завдань з оборони та захисту України будувати для нього дім під Одесою.

"Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 2 млн грн", - наголосили в ДБР.

Заступнику командира повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Закарпатті начальник одного з підрозділів районного військкомату, який виявився уродженцем росії, змушував військовослужбовців будувати йому будинок. Протягом тривалого часу деякі військовослужбовці РТЦК щоденно, після прибуття до місця несення служби, за вказівкою фігуранта службовим транспортом вирушали на будівельний майданчик.

Головне