На Одещині ліквідовано канал переправлення осіб через кордон за системою “Шлях”

На Одещині ліквідовано канал переправлення осіб через кордон за системою “Шлях”

В Одеській області ліквідовано незаконний канал переправлення чоловіків через кордон, організований колишнім керівником логістичної компанії.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Правоохоронці в Одеській області припинили діяльність каналу нелегального переправлення чоловіків через державний кордон України за допомогою інформаційної системи “Шлях”.

Організатором схеми виявився колишній керівник логістичної компанії, який за хабар вносив до системи неправдиві дані про водіїв. Завдяки цим маніпуляціям щонайменше семеро чоловіків незаконно перетнули кордон в одному напрямку.

Під час обшуків прикордонники та поліцейські зібрали достатньо доказів для порушення кримінальної справи. Суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі понад 1,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, на українсько-угорському кордоні викрито спробу незаконного перетину, у пункті пропуску "Тиса" прикордонники Чопського загону зупинили 42-річного чоловіка та 78-річну жінку, які намагалися виїхати з України як подружжя.

Як писали "Ми-Україна" раніше, мешканці Тернополя переправляли чоловіків до Молдови за 10 000 доларів. Їх затримали прикордонники. За даними слідства, семеро мешканців Тернополя організували “бізнес”, заробивши понад 3 мільйони гривень.

Головне