На Одещині 48 українців намагалися незаконно перетнути кордон, у кузові вантажівки

На Одещині 48 українців намагалися незаконно перетнути кордон, у кузові вантажівки

Оперативники викрили масштабну схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон в Одеській області. 48 чоловіків, які хотіли уникнути мобілізації, були затримані в кузові вантажівки за кілька кілометрів від кордону з невизнаним Придністров'ям.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Поліцейські спільно з прикордонниками 6 серпня здійснили затримання вантажного автомобіля марки “КАМАЗ”, у кузові якого під тентом знаходилося 48 чоловіків віком від 21 до 48 років. Вартість одного місця у вантажівці становила 150 тисяч гривень.

Зловмисники організували незаконний канал через створену групу в телеграм-каналі, де підшукували клієнтів, обіцяючи їм виїзд за межі країни через “міграційне вікно”. Учасників відвозили до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Поліцейські склали адмінпротоколи на порушників за ч. 2 ст. 204-1 (Незаконне перетинання державного кордону) та ч. 1 ст. 202 (Порушення прикордонного режиму) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тривають заходи для встановлення організаторів та інших причетних осіб.

Спільні заходи проводились за участю Головного оперативно-розшукового відділу другого прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Держприкордонслужба розповіла про незвичайний випадок, який стався на молдовсько-українському кордоні, де річка Дністер служить природним розмежуванням між двома країнами. Громадянин Молдови, перебуваючи в компанії друзів, вирішив прийняти сміливий виклик і переплисти Дністер "на спір".

Головне