На Мозирському НПЗ у Білорусі сталася пожежа зі смолоскипним горінням

На Мозирському НПЗ у Білорусі сталася пожежа зі смолоскипним горінням

На Мозирському нафтопереробному заводі (НПЗ) у Білорусі у четвер, 10 серпня, сталася пожежа зі смолоскипним горінням.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з надзвичайних ситуацій Білорусі в Telegram-каналі. Як зазначається, рятувальники ліквідували факельне горіння із засувки установки з виробництва бензину на території ВАТ "Мозирський НПЗ" у місті Мозирі Гомельської області.

"Постраждалих немає. Причина загоряння встановлюється", – йдеться в повідомленні білоруського відомства.

Мозирський НПЗ є одним із двох білоруських нафтопереробних заводів. Він розташований у промисловій зоні Мозиря за 15 кілометрів на південь від міста. У жовтні 2022 року Мозирський НПЗ потрапив під санкції України.

Нагадаємо, у пресцентрі СБУ розповіли, що росія збирається використати найманців ПВК “Вагнера”, щоб втягнути Білорусь у повномасштабну війну проти України.

“Служба безпеки України здобула розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації “під чужим прапором” на стратегічному об’єкті Білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі”, – йдеться в повідомленні.

Спецслужба встановила, що кадрові російські військові та співробітники спецслужб рф сформували ДРГ та відправили її у Білорусь під виглядом “вагнерівців”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації – аби втягнути цю країну у війну проти України. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов пояснив, яким чином росіяни могли вдатися до імітаційного пуску ракет. У Повітряних силах уточнюють інформацію щодо ймовірного запуску ракет з боку Білорусі.

Головне