На Миколаївщині викрито інформатора російського ГРУ, - СБУ

На Миколаївщині викрито інформатора російського ГРУ, - СБУ

Служба безпеки України затримала мешканця Миколаєва, який передавав російській воєнній розвідці інформацію про місця розташування українських військ, коригуючи ракетно-дронові атаки рф по місту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

43-річний місцевий житель, раніше засуджений за самовільне залишення військової частини, після початку повномасштабного вторгнення росії активізувався в проросійських Telegram-каналах. Він вів спостереження за місцями дислокації ЗСУ та передавав ці дані російській воєнній розвідці.

Зловмисник фіксував позиції українських захисників на мобільний телефон та надсилав їх разом зі скріншотами з "Google Maps" окупантам через месенджер "Telegram".

Після початку повномасштабної війни фігурант активізувався в російських чатах месенджеру, позиціонуючи себе як прихильник рашизму та збройної агресії рф.

Інформатора затримали за місцем проживання. Йому висунули підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України - за несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, кількість постраждалих внаслідок нічного ракетного удару по Миколаєву зросла до 23 осіб. Атака на місто відбулася 15 жовтня близько 02:30 ночі. За попередніми даними, агресор використовував ракети типу С-300. Удар призвів до значних руйнувань міської інфраструктури.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили масштабну атаку на територію України, використовуючи безпілотники та ракети різних типів. 

Головне