На Львівщині військовий та правоохоронець переправляли чоловіків за кордон

На Львівщині військовий та правоохоронець переправляли чоловіків за кордон

Спеціалізована прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка організовувала незаконний виїзд українців за кордон. Зловмисники не лише обманювали людей, продаючи фіктивні документи, а й намагалися додатково вимагати гроші.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура Західного регіону.

За даними слідства, п’ятеро осіб, серед яких правоохоронець і військовослужбовець, обіцяли двом військовозобов’язаним внести їхні дані в інформаційну систему “Шлях”, що дозволило б їм законно перетнути кордон як волонтерам. Вартість “послуги” склала 15 000 доларів, а всі документи для виїзду були підроблені та передані під час зустрічі у Львові.

Однак, знаючи про наявність у “клієнтів” значної суми грошей, зловмисники організували засідку, перевдягнувшись у працівників військкомату. Вони зупинили автомобіль клієнтів у Яворівському районі та вимагали додаткові 20 000 доларів, погрожуючи доставити їх до військкомату, звідки їх би направили на передову.

Правоохоронці затримали групу у квітні 2024 року. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, що працювали через заборонену в Україні платіжну систему Webmoney, використовуючи її для фінансування російської агентури.

Головне