На Львівщині прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну

На Львівщині прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну

На львівщині співробітники Держприкордонслужби та БЕБ перекрили канал незаконного ввезення в Україну великої партії техніки Apple. Під час обшуків вилучено понад 90 одиниць техніки.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Спільна робота прикордонників сьомого Карпатського загону та детективів Бюро економічної безпеки дозволила викрити злочинну групу, яка займалася незаконним ввезенням в Україну дороговартісних гаджетів.

Під час обшуків у Львові правоохоронці вилучили 88 iPhone 16 pro/16 pro max, два iPhone 15 Pro Max, AirPods 4, AirPods Max with case, та Apple Watch 10 series. Техніка завозилася в Україну для подальшого продажу у торгових мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старт продажів iPhone 16 в Україні: якими є ціни

За попередньою інформацією, злочинна група використовувала жінок, які по кілька разів на день перетинали кордон, везучи з собою дорогі гаджети. Для уникнення підозр вони іноді декларували товар і часто змінювали одяг для маскування.

Техніку зберігали в автомобілях поблизу кордону та у сховищах. Під час обшуків у двох автівках вилучено техніки на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

Наразі проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 201-3 Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент США Джо Байден підтвердив значне збільшення безпекової допомоги Україні під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Білому домі.

Головне