На Львівщині правоохоронці викрили схему незаконного продажу зброї

На Львівщині правоохоронці викрили схему незаконного продажу зброї

Правоохоронці на Львівщині вилучили у зловмисників велику партію зброї та боєприпасів. Затримано трьох осіб, які організували незаконний збут зброї через соцмережі.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці Львівщини спільно з Службою безпеки України затримали трьох підозрюваних у незаконному збуті зброї та боєприпасів. Слідчі дії, проведені в рамках розслідування, призвели до вилучення 72 пістолетів, 20 автоматів, 29 гранат різних типів, а також майже 49 тисяч набоїв різних калібрів. Зловмисники також мали при собі банківські картки, мобільні картки, гроші, ймовірно виручені від незаконної діяльності, у сумі більше 60 тисяч євро та 170 тисяч доларів.

Підозрювані, серед яких 46-річний мешканець Рівненської області і два жителі Радехова (54-річний чоловік та його 46-річна співмешканка), вели переписку з потенційними клієнтами через соціальні мережі. Вони пересилали зброю та боєприпаси поштовими відправленнями, отримуючи оплату на банківські картки.

Обшуки проводили оперативники карного розшуку поліції Львівщини, співробітники СБУ, кримінальної поліції та слідчі Самбірського районного відділу поліції. Вилучене було направлено на експертизу у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Підозрюваних затримано відповідно до ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Досудове розслідування триває, правоохоронці з’ясовують походження зброї та боєприпасів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Дніпрі військовослужбовцю та його знайомій повідомлено про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів США за допомогу в уникненні мобілізації.

Головне