На лівобережжі Херсонщини ЗСУ ліквідували 69 окупантів

На лівобережжі Херсонщини ЗСУ ліквідували 69 окупантів

На лівобережжі Херсонщини українські захисники ліквідували 69 окупантів та десятки одиниць ворожої техніки.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Також за минулу добу ворог втратив:

  • вісім гармат, в тому числі дві гаубиці типу "Мста" (самохідна і буксирувальна);
  • чотири міномети;
  • 18 одиниць автомобільної техніки;
  • один човен;
  • два генератори;
  • бліндаж та польовий пункт боєпостачання.

У населених пунктах зафіксовано 21 обстріл. Окупанти чотири рази обстріляли артилерією Херсон. Двічі це сталося у Садовому та Станіславі, де також була жертва серед цивільного населення.

Крім того, під ворожим артилерійським обстрілом опинилися такі населені пункти як Дніпровське, Львове, Томина Балка, Кізомис, Берислав, Білозерка, Понятівка, Янтарне, Інженерне, Антонівка, Золота Балка, Гаврилівка, Республіканець, Новоолександрівка, Тягинка, Новоберислав на Херсонщині. У Миколаївській області артилерійські обстріли стосувалися акваторії та території Очаківської громади, а також берегової лінії Куцурубської громади з Кінбурнської коси. Дедалі частіше в цих районах спостерігається активність ворожих FPV-дронів.

Внаслідок злочинних артилерійських обстрілів було поранено одну цивільну особу в Херсоні. Крім того, пошкоджено поштове відділення в обласному центрі. Загалом об'єктами атак окупаційних військ Росії стали крамниці, житлові будівлі, приватні будинки, автомобілі мирних мешканців, лінії електропередачі та газопроводи.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вранці 3 березня здійснило ракетний удар по Покровську та Мирнограду. Внаслідок атаки є постраждалі.

Головне