На лівобережжі Херсонщині 29 колаборантів з окупаційного “мвс рф” заочно отримали підозру

На лівобережжі Херсонщині 29 колаборантів з окупаційного “мвс рф” заочно отримали підозру

За матеріалами СБУ та Нацполіції, ще 29 зрадників, які працювали в окупаційному “мвс рф” на лівобережжі Херсонщини, отримали заочні підозри.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

До списку увійшли колишні правоохоронці України, які перейшли на бік ворога та брали участь у викраденні місцевих жителів, їх катуванні, пограбуванні та репресіях.

Зловмисники, зокрема, діяли у складі “відділу мвс рф по Олешківському округу”, викрадаючи місцевих мешканців, утримуючи їх у катівнях без їжі та води, застосовуючи до них тортури. Окрім цього, колаборанти розграбовували будинки постраждалих, викрадаючи майно та транспортні засоби.

Фігуранти також охороняли російські “виборчкоми” та супроводжували агітаторів під час псевдореферендумів. Усім 29-м підозрюваним заочно висунули обвинувачення за статтями 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 111-1 (колабораційна діяльність), 127 (катування), 46 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 186 (грабіж), 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

“Оскільки колаборанти переховуються на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонщини, тривають комплексні заходи, щоб їх знайти і покарати”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, четверо осіб викрили на шахрайстві, пов’язаному з роботою незаконного call-центру на окупованій Донеччині.

Головне