На кордоні з Угорщиною затримали 17 ухилянтів (відео)

На кордоні з Угорщиною затримали 17 ухилянтів (відео)

Прикордонники Мукачівського загону зупинили 17 чоловіків за 200 метрів від кордону з Угорщиною.

Про це повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ.

Під час прихованого патрулювання прикордонний наряд відділу Лужанка помітив мікроавтобус Volkswagen, який прямував до кордону.

Група реагування висунулася на затримання транспортного засобу. За 200 метрів до державного кордону авто зупинили. У ньому знаходилися 17 чоловіків із семи областей України: Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської.

Всі вони планували незаконно перетнути кордон з Угорщиною. За послуги переправників, які обіцяли успішний перетин кордону, кожен з них мав заплатити від 3 до 12 тисяч доларів.

Затриманих доставили до прикордонного підрозділу для з'ясування обставин та складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Напередодні на одному з контрольних постів, що ведуть до державного кордону з Румунією, прикордонники Чернівецького загону зупинили мікроавтобус. В якості пасажира в ньому слідував чоловік у військовій формі.

Під час вивчення документа у прикордонників виникли сумніви щодо його правдивості.

З'ясувалося, що чоловік дійсно проходив службу в морській піхоті, але був звільнений у 2019 році. Запис про нібито поновлення на службі був зроблений самостійно і не підтверджений печаткою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Швеції звинуватив росію у спробі розколоти ЄС і НАТО.

Головне