На кордоні з Польщею два дні працюватиме додатковий пункт пропуску

На кордоні з Польщею два дні працюватиме додатковий пункт пропуску

На спільній ділянці польско-українського кордону - в межах Львівської області - упродовж двох діб працюватиме додатковий пункт перетину "Корчмин – Стаївка". Про це повідомляє Держприкордонслужба. 

Ця ініціатива реалізується в рамках проведення "Європейських Днів Добросусідства" і має на меті зміцнення міжнародних зв'язків між Україною та Польщею. КПП буде відкритий 16 та 17 серпня 2024 року. 

"Громадяни, котрі матимуть бажання взяти участь в програмі, представленій організаторами, зможуть перетнути кордон у тимчасовому пункті перетину у Белзькій громаді, який функціонуватиме з 9.00 до 20.00 16 серпня та з 9.00 до 20.00 17 серпня", - йдеться в анонсі ДПСУ.

Згідно з повідомленням, перетин кордону здійснюватиметься виключно в пішому порядку. 

"Європейські Дні Добросусідства" – це міжнародна ініціатива, спрямована на зміцнення культурних, економічних та соціальних зв'язків між сусідніми країнами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виїзд чоловіків за кордон під час війни: що змінилося та хто має на це право

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі заяв самопризначеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про перекидання військ та техніки, зокрема "Іскандерів" та "Полонезів", до українського кордону, в ДПСУ заявили, що переміщення озброєння чи особового складу там зараз не фіксується. У відомстві наголосили, що Мінськ "вчергове починає нагнітати ситуацію, щоб продовжувати "підігрувати" росії".

Головне