На Кіровоградщині керівник благодійної організації незаконно переправляв призовників через кордон

На Кіровоградщині керівник благодійної організації незаконно переправляв призовників через кордон

На Кіровоградщині керівник благодійної організації незаконно переправляв призовників через кордон. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, схему організував директор фонду. До неї він залучив жителя Києва, представника ще однієї благодійної організації.

Вони пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни як водії, що перевозять гуманітарну допомогу чи різноманітні вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів за гроші реєстрували в системі "Шлях", кажуть правоохоронці.

"Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати за межі України під час дії воєнного стану. Вартість такої послуги становила від 3300 доларів США, яку ухилянти сплачували у кілька траншів", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські війська в ніч проти 18 жовтня здійснили шість ракетних ударів по території міста Запоріжжя. Вид ракет, які використали під час атаки на Запоріжжя, наразі встановлюється.  Троє людей вважаються безвісти зниклими. Внаслідок атаки пошкоджено вісім квартир.

Ракета влучила у багатоквартирний будинок у центрі міста, зруйновано під’їзд з 5 по 3 поверхи, розповіли у ДСНС. Рятувальники підтвердили, що в результаті терористичної атаки загинули двоє людей, ще троє – травмовані.

Пізніше поліцейські показали відео порятунку постраждалого з-під завалів у Запоріжжі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Газі ракета влучила у лікарню, сотні людей загинули.

Головне