На Кіпрі напали на миротворців ООН (відео)

На Кіпрі напали на миротворців ООН (відео)

Турецькі кіпріоти напали на групу миротворців ООН через спір щодо будівництва дороги у буферній зоні між грецькою та невизнаною турецькою частинами Кіпру.

Про це йдеться у пресрелізі Миротворчих сил ООН на Кіпрі.

Інцидент стався 18 серпня в буферній зоні поблизу Пила, коли миротворці ООН блокували несанкціоновані будівельні роботи в цьому районі.

"Миротворчі сили ООН на Кіпрі засуджують напади на миротворців ООН і пошкодження транспортних засобів з боку турків-кіпріотів", - заявили у місії.

Деякі з них отримали удари по обличчю; трьом довелося звернутися по медичну допомогу через незначні поранення.

Для турків-кіпріотів дорога дозволила б діставатись Піли в обхід пункту пропуску при британській військовій базі на Кіпрі. Греки-кіпріоти ж сприймають будівництво як крок із військовою метою, за яким стоїть Туреччина.

Напад засудили топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель і представництва Франції, Британії та США в Нікосії. Кіпрський уряд засудив "організоване насильство" з боку турків-кіпріотів і додав, що контактує з ООН, ЄС та іншими урядами, аби запобігти "турецьким планам".

Влада Турецької Республіки Північного Кіпру своєю чергою звинуватила в інциденті миротворців ООН, назвавши їхні дії "неприйнятними" і назвавши їхні звинувачення "безпідставними".

Довідка.

Острів Кіпр розділений на дві частини в 1974 році. Після турецької інтервенції, яка сталася внаслідок перевороту в Нікосії, що мав на меті об’єднання з Грецією. Етнічний склад населення -78% греків-кіпріотів та 18% турків-кіпріотів. Острів розділений на дві частини: Турецька Республіка Північний Кіпр та Республіка Кіпр. Місто Нікосія (столиця Кіпру) розділена також на дві частини.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на кордоні послуга “єЧерга” для автобусів запрацює ще на п’яти пунктах пропуску.

Головне