На Хмельниччині вилучили майже 8 млн грн у лікарів, які причетні до незаконної видачі групи інвалідності

На Хмельниччині вилучили майже 8 млн грн у лікарів, які причетні до незаконної видачі групи інвалідності

Правоохоронці викрили двох медиків, які розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності на Хмельниччині. При обшуку вилучено майже 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму Telegram-каналі.

Наразі, двом фігурантам справи повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом.

За даними слідства, правопорушниками стали лікарка-невролог та фельдшер екстреної медичної допомоги.

Як стало відомо, фельдшер шукав громадян, які хотіли отримати групу інвалідності за хабар. Лікарка в свою чергу оформлювала цих громадян на лікування до стаціонару неврологічного відділення. Згодом без їх фактичного перебування, вона виготовляла медичні документи. Надалі це ставало підставою для встановлення груп інвалідності.

Вартість такої схеми коливалась від 3600 до 7800 доларів для однієї людини.

Фельдшера затримано під час передачі коштів, а у ході обшуків у підозрюваних вилучено 182 тисяч доларів, понад 6500 євро, а також чорнові записи, медичну документацію та мобільні телефони.

Загалом еквівалент вилучених коштів складає майже 8 млн грн.

За інформацією ОГПУ, чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки – перебуває на розгляді в суді. 

Наразі, перевіряється причетність до вчинення злочину працівників МСЕК.

Як писав “Ми-Україна” раніше, голова медико-соціальної експертної комісії Київської області звинувачується у видачі фіктивних довідок, що дозволяли чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за кордон.

Головне