На Херсонщині на 97% завершено будівництво оборонних рубежів, - Шмигаль

На Херсонщині на 97% завершено будівництво оборонних рубежів, - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у Херсонській області завершено 97% будівництва фортифікаційних споруд.

Про це повідомив у Telegram.

"За запитом командування Збройних сил постійно будуємо та покращуємо оборонні рубежі", - йдеться у дописі.

Прем'єр відвідав Херсонщину, щоб перевірити хід будівництва оборонних споруд. За його словами, на даний момент роботи з укріплення оборонних позицій в регіоні виконані на 97%.

"Зведення фортифікацій — пріоритетне завдання для кожного керівника прифронтових регіонів. На його реалізацію Уряд цьогоріч виділив Херсонській області понад 2 млрд грн", — зазначив Шмигаль.

Варто додати, що у квітні уряд виділив додаткові 5,6 млрд грн на зведення фортифікацій у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Херсонській областях.

Також Шмигаль зауважив, що на Херсонщині активно йде підготовка до опалювального сезону. Херсонтеплоенерго має вже сім когенераційних установок, отриманих у межах нашої співпраці з USAID.

"Завдяки такій установці вдасться безперебійно постачати тепло для більш як 20 тисяч родин, забезпечувати електроенергією внутрішні потреби котельні, а також передавати залишки в загальну мережу. Заслухав також інформацію щодо відновлення об’єктів водо- й теплопостачання. На ці потреби виділили Херсонщині цьогоріч 177 млн грн", - додав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ворог завдав удару по Руській Лозовій на Харківщині, поранені мирні жителі.

Головне