На Харківщині ворог не використовує крупногабаритну техніку: Волошин пояснив чому

На Харківщині ворог не використовує крупногабаритну техніку: Волошин пояснив чому

Тактика росіян залишається незмінною. Як і на інших відтинках фронту противник спочатку кидає в бій піхоту і лише у разі її закріплення застосовує техніку, розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. 

Наразі на Харківщині діють ворожі малі штурмові групи, з техніки використовується малогабаритні машини.

"Малими штурмовими групами ворог заходить, чекають поки вони десь-якось закріпляться, а потім вже заходять підрозділи на бронетехніці. Зокрема, на Харківському та в цілому на північному напрямку ворог намагається протягом кількох останніх днів залучати малі групи піхоти, завданням яких є як раз закріпитись біля населених пунктів. Також окупанти наразі пробують завозити свій особовий склад і БК як раз на малогабаритній автомобільній техніці, наприклад, баггі. Вони на цих транспортних засобах намагаються заїжджати і використовувати малі мобільні штурмові групи", - розповів Волошин.

В ОСУВ "Хортиця" укотре наголосили на тому, до небезпеки для Харкова як такої не існує. Обласний центр надійно захищений, а агресор робить все можливе, щоб вселити у харків'ян паніку. 

Нагадаємо, в районах Лук'янців та Вовчанська на Харківському напрямку продовжують точитися запеклі бої. З певних ділянок українські захисники відійшли, перемістившись на вигідніші позиції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом 14 травня окупанти обстріляли три райони Харкова з різного виду озброєння, зокрема С-300, БпЛА та УМБП Д-30. Пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, заклад освіти та цивільні автомобілі. Крім того, 22 людини постраждали.

Головне