На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації

На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації

Обов'язкову евакуацію оголосили в населених пунктах Ізюмської та Богуславко Борівської громади Харківської області через постійні обстріли. Про це повідомили в Харківській ОВА з посиланням на начальника Борівської селищної військової адміністрації Олександра Тертишного. 

За його словами, старости округів мають якнайшвидше попередити про обов'язкове відселення місцевих жителів.

"Зважаючи на постійні обстріли та безпекову ситуацію на території Борівської селищної громади, ми повинні евакуювати мешканців цих населених пунктів в найкоротші терміни. Старости округів, на території яких знаходяться вказані населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю місцевих мешканців. В той же час служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації з сім’ями з дітьми на території громади", - зазначив Тертишний.

Також повідомляється, що усіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою. Кожному буде надана допомога в оформленні документів та інше.

Нагадаємо, через безперервні обстріли з боку російських окупантів, евакуація на Харківщині триває на постійній основі. Усі, хто виявить бажання покинути небезпечну територію можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Лише з 5 по 7 жовтня поліцейським вдалося вивезти з території Купʼянської, Курилівської та Петропавлівської територіальних громад 37 жителів, повідомляє Національна поліція України.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 7 жовтня бійці Третьої штурмової бригади провели успішні наступальні дії у Харківській області - відбили у ворога зайняті ним раніше позиції та знищили ДРГ окупантів. 

Головне