На Харківщині ексчиновники допомагали окупантам обстрілювати газові мережі

На Харківщині ексчиновники допомагали окупантам обстрілювати газові мережі

Служба безпеки викрила ще двох агентів рф, які співпрацювали з ворогом у період боїв за Харків. Колишні чиновники допомогли окупантам атакувати газові мережі Харківської області

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Виконавцями цих діянь виявилися двоє колишніх директорів однієї з філій держкомпанії "Харківгаз", які підтримали окупантів після захоплення області.

Колишні чиновники допомогли окупантам атакувати газові мережі Харківської області. За це одного з фігурантів призначили керівником окупаційного відомства «газової служби», а його спільника – головним інженером. Одразу після "призначення" вони передали росіянам карту газової мережі району.

Цю інформацію окупанти використали для підготовки масованого обстрілу цього району.

Окупанти врахували картографічну інформацію для облаштування технічних загороджень та мінних полів для запобігання контрударів ЗСУ.

Крім того, зловмисники займалися відбором «блакитного палива» з української газотранспортної системи для потреб окупантів.

Для цього зловмисники відновили роботу газорозподільної станції у захопленому на той час Чугуївському районі.

"Рашисти використовували викрадену сировину щоб обігрівати пункти тимчасового базування російських військ та місцевої окупаційної адміністрації рф", - йдеться у дописі.

Після звільнення громади двоє спільників намагалися залягти  у Вовчанську, потім сховалися на орендованій квартирі в Харкові.

Зараз вони перебувають під вартою, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряди Чехії та Словаччини скасували неформальні спільні зустрічі через різні погляди на війну в Україні. Через це дипломатична напруга у відносинах між країнами загострюється.

Головне