На Херсонщині вода повернулася до свого природного рівня, досі частково підтоплені два населені пункти

На Херсонщині вода повернулася до свого природного рівня, досі частково підтоплені два населені пункти

Рівень води на Херсонщині увійшов в природне русло, "велика вода" практично відійшла. Підтопленими станом на ранок четверга, 29 червня, досі залишаються два населених пункти на правому березі. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

"Зараз максимально працюють всі служби, щоб як найшвидше ліквідувати наслідки, щоб люди змогли повернутися до своїх домівок. Мова йде про комунальників, ДСНС, вибухотехніків, екологів, проводиться також санітарна обробка. Ліквідуються біологічні відходи, які залишила вода. На жаль, велика частина будинків пошкоджена, і вони небезпечні для проживання", – розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Він додав, що постраждалі міста, селища та села в першу чергу погребуть будівельних матеріалів та спецтехніки, щоб провести ремонтні роботи.

Як відомо, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти намагаються приховати справжню кількість загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС. Відомо, що від час пошуково-рятувальних робіт лише 24-25 червня на окупованому лівобережжі Херсонщини виявили більш як 60 тіл. Наразі загарбники залучили комунальників для розбору завалів, вони дістають тіла загиблих, і щоб приховати реальну картину росіяни ховають жертв свого теракту у братських могилах без забору зразків ДНК.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗС України попередили, що російські міни з Чорного моря цілком реально можуть становити загрозу навіть для країн Європейського Союзу. Річ у тім, до течією дрейфуючі протикорабельні міни може віднести будь-куди, вони є неконтрольованими.

Головне