На фронті протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення, - Генштаб

На фронті протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення, - Генштаб

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби російські загарбники завдали два ракетні та 24 авіаційних ударів та близько 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку росіяни безуспішно наступали в районі південно-східніше Андріївки на Луганщині.

Наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Також ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
 
Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачені позиції біля Старомайорського, Авдіївки та Ягідного (Донеччина), а також Роботиного (Запоріжжя).
 
Наша авіація завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння й військової техніки противника та чотири - по ЗРК.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський патрульний корабель “Василь Биков” зупинив у південно-західній частині Чорного моря судно, яке нібито прямувало до українського порту Ізмаїл. Голова Офісу президента Михайло Подоялк назвав це порушенням міжнародного морського права.

Головне