На Донеччині під час гасіння пожежі рятувальники потрапили під обстріл рф

На Донеччині під час гасіння пожежі рятувальники потрапили під обстріл рф

Російські окупанти вкотре обстріляли Лиманську громаду Донецької області, внаслідок чого виникло декілька осередків пожежі лісової підстилки.

Про це повідомляє ДСНС України.

Піротехнічний розрахунок ДСНС Волинської області був направлений для розмінування території та ліквідації пожежі на Лиманщині. Під час робіт рятувальники потрапили під обстріл, але, на щастя, ніхто не постраждав. Протягом майже восьми годин вогнеборці ліквідували пожежу на площі 13 га.

Також рятувальники спільно зі співробітниками лісництва локалізували низову пожежу на околицях селища Дробишеве на площі 45 га. Створено мінералізовані смуги для запобігання поширенню вогню на житлову забудову. Під час цих заходів ворог знову обстрілював рятувальників, ніхто не постраждав.

Загроза розповсюдження вогню наразі відсутня, проводиться постійний моніторинг ситуації.

Нагадаємо, з початку 2024 року в Україні сталося понад 8 600 пожеж у житловому секторі, загинула 551 людина, 468 отримали травми. Основні причини – необережне поводження з вогнем і порушення правил експлуатації електроприладів та печей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 26 травня російські загарбники випустили 11 дронів по Золочівській громаді у Харківській області, в результаті одна людина отримала поранення.

Головне