На Донеччині оголосили примусову евакуацію дітей: що відомо

На Донеччині оголосили примусову евакуацію дітей: що відомо

Координаційний штаб погодив проведення евакуації всіх дітей із міста Лиман та ще шести населених пунктів Донецької області. Про це повідомила пресслужба Донецької обласної військової адміністрації. 

"Йдеться про евакуацію неповнолітніх з їхніми батьками або особами, які їх замінюють, з території самого Лиману, а також сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської громади, села Прогрес Гродівської громади та селища Зоря Іллінівської громади", - зазначили в ОВА.

Рішення було ухвалене у зв'язку зі складною безпековою ситуацією, дітей вивезуть у більш спокійні області України.

Варто зауважити, що евакуацію проводитимуть протягом 60 днів з дати погодження рішення з органами військового командування та Координаційним штабом.

Нагадаємо, що внаслідок посилення обстрілів з боку росіян влада прийняла рішення вивезти дітей із міста Лиман та шести населених пунктів Донецької області.

Як повідомляли "Ми-Україна", жителі Красногорівки, рятуючись від ворожих обстрілів, здолали чотири кілометри, аби дістатися до безпечного місця. Поліцейські групи “Білий Янгол” допомогли їм спланувати маршрут, зустріли у найближчій доступній точці та евакуювали. 

Головне