На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які заробляли до 10 млн грн на місяць

На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які заробляли до 10 млн грн на місяць

У Кривому Розі судитимуть угруповання наркоторговців, у яких поліцейські вилучили 400 кг психотропів та прекурсорів. Учасникам організації загрожує до 12 років ув’язнення. Про це повідомляє Національна поліція України. 

До складу злочинної організації входило 10 осіб, жителі Новомосковська, Кривого Рогу та Дніпра. Зловмисники орендували декілька гаражів та приватний будинок, де обладнали лабораторії з виробництва амфетаміну. Сировину для виробництва наркотиків вони завозили з-за кордону.

Для збуту психотропів ділки створили в Telegram онлайн-магазин закритого типу. В середньому щомісяця вони продавали 8-10 кг амфетаміну, отримуючи прибуток до 10 мільйонів гривень. Частину коштів зловмисники витрачали на закупівлю сировини, а решту розподіляли між собою.

12 грудня 2023 року поліцейські затримали вісім учасників угруповання. Під час обшуків вилучили понад 200 кг амфетаміну, 200 кг прекурсорів, 30 літрів псевдоефедрину, понад кілограм канабісу, а також обладнання для виготовлення психотропів, автомобілі, мобільні телефони, чорнові записи та готівку в різних валютах.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно восьми учасників злочинної організації скеровано до суду. Ще двоє їхніх спільників перебувають у розшуку. Їм інкримінують створення злочинної організації, незаконне виробництво та збут наркотиків, а також викрадення обладнання для виготовлення психотропних речовин.

Наразі шестеро обвинувачених перебувають під вартою. За скоєне їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники ДБР припинили діяльність потужної нарколабораторії в Чернігівській області, вилучено понад 240 000 доз товару.

Головне