На борту "Новочеркаська" були "шахеди", якими рф обстрілювала Україну

На борту

В порту Феодосії Сили оборони України знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту рф з назвою "Новочеркаськ". На борту російська армія тримала "шахеди", якими атакувала територію України.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook.

Напередодні планованого вторгнення росія додатково перевела у Чорне море шість ВДК з Північного і Балтійського флотів, розширюючи їх кількість до 13 одиниць. Ворожий план передбачав використання цих ВДК у десантних операціях для захоплення узбережжя Одеської та Миколаївської областей, але українські сили берегової оборони відповіли на це рішучою протидією.

В цей момент ворожі ВДК використовуються для логістичних цілей, зокрема перевезення військового оснащення та бойових запасів між портами рф і тимчасово окупованими територіями України.

Сили оборони України завдали значних втрат російським ВДК, знищивши чи пошкодивши такі одиниці, як "Саратов", "Цезар Куніков" (Чорноморський флот), "Оленегорський горняк" (Північний флот) і "Мінськ" (Балтійський флот).

ВДК "Новочеркаськ" був атакований у порту Бердянська у березні 2022 року і остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року. На борту корабля перебували безпілотні літальні апарати Shahed, які рф використовує для атак на українські міста.

Такий вигляд наразі має корабель "Новочеркаськ" у Феодосії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Харківщині через удар росіян загорівся житловий будинок, власник загинув.

Головне