На Харківщині через удар росіян загорівся житловий будинок, власник загинув

На Харківщині через удар росіян загорівся житловий будинок, власник загинув

Російські війська завдали ракетного удару у Куп'янському районі, конкретно в селі Подоли Близько 02:30 ранку. В результаті загинула одна людина.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Харківської області.

Одне з попадань викликало загоряння в приватному будинку, і на ліквідацію пожежі були направлені два оперативні відділення 44-ї та 14-ї Державних пожежно-рятувальних частин. Пожежу вдалося приборкати близько о 03:08, але значна площа вогню становила приблизно 120 кв.м.

Речник ДСНС Харківщини Євген Василенко під час брифінгу заявив, що будинок зруйнований.

"Була інформація, що під завалами є тіло загиблого. Тобто, треба було не тільки загасити пожежу, а і відшукати тіло загиблого чоловіка. Складощів не було, лише загроза повторних обстрілів. Тому діяли швидко", - розповів він.

Нагадаємо, у ніч на 26 грудня російський ударний безпілотник атакував одне з промислових підприємств у Миколаєві, завдаючи удару по відкритій території інфраструктурного об'єкта в районі Одеси.

За інформацією глави Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, це стало частиною нападу російських окупаційних військ на південні регіони України з окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря.

Під час двох атак, які тривали відповідно 2 та 4 години, українським протиповітряним підрозділам вдалося ефективно ліквідувати дев'ять ударних безпілотників типу "Shahed-131/136", включаючи чотири в Одеській та Миколаївській областях, а також один на Херсонщині.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Повітряні сили Збройних сил України відповіли на звіти Міністерства оборони росії щодо "знищення двох українських літаків Су-24" під час атаки на Феодосію в окупованому Криму.

Головне