Гуменюк: На бойовому чергуванні у Чорному морі рф тримає 10 кораблів

Гуменюк: На бойовому чергуванні у Чорному морі рф тримає 10 кораблів

У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 10 кораблів російської федерації, в Азовському перебуває один.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Ми-Україна".

"У сьогоднішній атаці застосовувався підводний човен, який був на бойовому чергуванні. Ймовірніше за все, він зараз буде спрямований у пункт базування для поповнення запасів або відбудеться ротація ракетоносіїв. Зважаючи на те, що ворог методично продовжує тиснути, зокрема, на портові інфраструктури, а калібри є ракетами високоточними і можуть бути застосовані саме з цього приводу, треба бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги", - зауважила вона.

За її словами, наразі загальне корабельне угруповування у процесі ротації. На бойовому чергуванні перебуває щонайменше 10 кораблів у Чорному морі, один – в Азовському.

"Окупанти продовжують обстріли правобережжя, тиск є і на Миколаївському напрямку. Час від часу там потерпають від ударів Кінбурнської коси. На Херсонщині ворог знову вдається до використання заборонених запальних снарядів і намагається таким чином залякувати місцеве населення тим, що очікуваний рух Сил оборони може виглядати для місцевих як посилення обстрілів", - додала Гуменюк.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф обстріляла Одесу, у середмісті виникла пожежа. Там постраждало четверо.

Крім того, російські окупанти завдали ракетного удару по центру Миколаєва. Станом на 6 ранку відомо про 18 поранених. Кількість загиблих – невідома.

Головне