На Бахмутському напрямку ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу, - Ковальов

На Бахмутському напрямку ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу, - Ковальов

На Бахмутському напрямку Збройні сили України перехопили стратегічну ініціативу. У Бахмуті вони вибивають окупантів із захоплених рубежів.

Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За словами речника, українські військові мають успіх і закріплюються на досягнутих рубежах.

Водночас російські загарбники зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Важкі бої досі тривають.

Нагадаємо, прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін розповів, що просування на Бахмутському напрямку безперестанно триває вже понад місяць. Сили оборони України продовжують утримувати ініціативу.

“Ініціатива на нашому боці, ми вже більше як місяць потихеньку просуваємося з паузами на тренування та відпочинок. Раз за разом ідемо. В цілому кожен штурм у нас успішний, тому ініціатива продовжується. Просуваємося, якщо брати по нашій бригаді, головним чином посадками. Це досить складна, тому що це робота, грубо кажучи, в полі без укріплень, але хлопці йдуть”, – зазначив він.

Бородін наголосив, що на Бахмутському напрямку насправді не так багато населених пунктів. Тому кожне село, селище або міста є точкою для закріплення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що російське окупаційне військо на Бахмутському напрямку на сьогодні стоїть в обороні, попри те, що підрозділи рф, які там дислокуються, призначені для наступальних дій.

Головне