МЗС викликало посла Польщі через заяви про невдячність України

МЗС викликало посла Польщі через заяви про невдячність України

Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через заяви керівника офісу з питань міжнародної політики в адміністрації Анджея Дуди Марчина Пшидача.

Про це повідомив речник українського зовнішньополітичного відомства України Олег Ніколенко на сторінці у Facebook.

Нещодавно в інтерв’ю польським журналістам Марчин Пшидач заявив, що Україна отримала справді велику підтримку від Польщі, тож їй "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років". Такі висловлювання пролунали у контексті блокування експорту українського експорту через Польщу.

"Під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними. Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність", - наголосив Ніколенко.

За словами речника МЗС, політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин двох народів. Жодні заяви не завадять Україні та Польщі спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін заявив, що західні землі Польщі були “подарунком Сталіна”. Відповідна заява прозвучала на засіданні Радбезу. За словами Путіна, Польща має дякувати СРСР за "відновлення незалежності". Крім того Путін стверджував, що Польща нібито планує окупувати і "повернути собі" Західну Україну. А також додав, що Захід планує відправити польських і литовських військових за "м’ясом" в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Польщі затримали російського шпигуна, який стежив за військовими об’єктами країни.

Головне