МЗС України вимагає пояснень: Німецький телеканал ZDF зняв репортаж з окупованого Маріуполя

МЗС України вимагає пояснень: Німецький телеканал ZDF зняв репортаж з окупованого Маріуполя

Німецький телеканал ZDF зняв репортаж з тимчасово окупованого Маріуполя. Про це в соцмережі Х написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він закликав пояснити візит журналіста до українського міста, який відбувся без погодження з Україною. 

“Спотворення реальності — це не журналістика. Крім того, візит керівника московського бюро ZDF до окупованого Маріуполя без згоди України є порушенням українського законодавства. Ми закликаємо ZDF надати офіційне пояснення. Порушення законодавства України може вплинути на подальшу роботу ЗМІ в Україні”, - зазначив Ніколенко.

Варто зазначити, що журналіст суспільного мовника Німеччини ZDF Армін Кьорпер розповідає нібито більшість жителів підтримують російську федерацію та не згадує, хто зруйнував місто.

Також він додав, що в окупованому Маріуполі  загинуло понад 20 тисяч осіб.

Нагадаємо, що російські загарбники "добивають" українців, які залишаються в захопленому армією рф Маріуполі. Окупанти умисним створенням боргів намагаються виселити людей з їх домівок.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ворог продовжує донакопичувати особовий склад та техніку по всій території Донецької області, зокрема у Маріуполі та Маріупольському районі. Для розміщення резервів противник готує територію комбінату імені Ілліча та "Азовмаш".

Головне