МЗС України відреагувало на заяву Китаю про його мирний план із переговорами з росією

МЗС України відреагувало на заяву Китаю про його мирний план із переговорами з росією

У МЗС України закликали Китай до збалансованої позиції після відмови Пекіну від участі у Саміті миру в Швейцарії. Про це повідомили у заяві МЗС України. 

"Наступного тижня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру. Вважаємо, що всі країни, які щиро прагнуть відновлення миру, мають працювати разом над його успішним проведенням, а не докладати зусиль, щоб підважити саміт", — підкреслили в українському МЗС.

Участь у саміті високого представника КНР могла б стати гарною нагодою, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого та довготривалого миру в Україні, відновлення її територіальної цілісності. 

"На тлі чотирьох самітів між Китаєм та державою-агресором росією на рівні лідерів, що відбулися з початку повномасштабного вторгнення, це був би важливий сигнал збалансованої позиції Китаю", - вважають у МЗС України. 

Відомство зауважує, що саме Україна має визначати, яким повинен бути мир.

Нагадаємо, українські юнаки, що перебувають за кордоном, також повинні стати на військовий облік і зробити це дистанційно поки не можна. Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовозобов'язані чоловіки з посвідкою на проживання в інших країнах не можуть перетнути кордон задля виїзду з України. Про заявив речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко. 

Головне