МЗС України оголосило демарш Монголії через візит Путіна

МЗС України оголосило демарш Монголії через візит Путіна

Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні через відмову виконати ордер на арешт Володимира Путіна під час його візиту. Україна застерігає про перегляд двосторонніх відносин.

Про це повідомили в МЗС України.

12 вересня МЗС України оголосило демарш Монголії через відмову виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни. Українська сторона висловила глибоке розчарування таким рішенням Монголії, яка є підписанткою Римського статуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Римський статут для України: що дасть його ратифікація та чим це допоможе під час війни

Україна не залишить ці дії без реакції, і це рішення Монголії буде враховане в подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин та в міжнародних форматах. Водночас Україна сподівається на дієві кроки з боку Монголії для відновлення конструктивних відносин.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін з офіційним візитом прибув до Монголії - країни, яка мала б його арештувати.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти вдарили касетними боєприпасами по Боровій Ізюмського району на Харківщині. Внаслідок атаки кількість постраждалих зросла до девʼяти осіб, серед них троє рятувальників.

Головне