МЗС спростувало тези низки іноЗМІ щодо нібито готовності України до поступок агресору за рахунок територій

МЗС спростувало тези низки іноЗМІ щодо нібито готовності України до поступок агресору за рахунок територій

Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію, поширену деякими іноземними ЗМІ, про нібито готовність України йти на поступки росії за рахунок власного суверенітету та територіальної цілісності. Про це повідомляє пресслужба зовнішньополітичного міністерства.

Дипломатичне відомство наголошує, що єдиним прийнятним шляхом до миру залишається Формула миру, запропонована Україною. Вона базується на повазі до Статуту ООН та повному відновленні територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

МЗС повідомляє про підготовку до Другого Глобального Саміту миру після успішного проведення першого в Швейцарії. Вже відбулися зустрічі з питань енергетичної та продовольчої безпеки, а також відновлення справедливості.

У міністерстві підкреслюють, що План перемоги, представлений президентом Зеленським, є практичним інструментом для впровадження Формули миру, а не її заміною.

Українська дипломатія нагадує про героїзм українського народу, який вже майже тисячу днів чинить опір повномасштабній агресії, спростовуючи скептичні прогнози. МЗС закликає міжнародну спільноту об'єднати зусилля для відновлення справедливого миру, а не підживлення ілюзій агресора.

Нагадаємо, на фронті зафіксовано 169 бойових зіткнень між українськими захисниками та російськими загарбниками

Як писали "Ми-Україна" раніше, на окружній дорозі Львова сталася трагічна дорожньо-транспортна пригода з численними жертвами.

Головне