МЗС рф висилає молдовського дипломата та закриває в'їзд кільком посадовцям Молдови

МЗС рф висилає молдовського дипломата та закриває в'їзд кільком посадовцям Молдови

Міністерство закордонних справ росії оголосило персоною нон грата співробітника посольства Молдови у Москві. Відтепер рф закриває в'їзд кільком молдовським посадовцям за "антиросійські заяви".

Про це повідомило російське закордонне відомство у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, 25 квітня було викликано посла Молдови в рф Ліліана Дарія. Йому висловити "рішучий протест у зв'язку з недружніми щодо росії кроками офіційного Кишинева, що тривають".

При цьому російська сторона оголосила персоною нон грата співробітника посольства Молдови в росії. Це відбулося у відповідь на аналогічне рішення молдовської влади від 19 квітня щодо працівника посольства росії у Кишиневі.

Главі молдовської дипломатичної місії також повідомили про рішення закрити в'їзд до рф кільком молдовським посадовцям. Це була відповідь на їхні "регулярні антиросійські заяви", а також на приєднання Кишинева до санкційних списків Євросоюзу, фігурантами яких є громадяни росії. Імена людей, які потрапили у російський "чорний список", не оприлюднили.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, молдовська влада підписала рамкову угоду з грецькою державною компанією “DEPA Commercial” про постачання блакитного палива. Відомо, що документ підписали в Афінах під час офіційного візиту до Греції міністра енергетики Віктора Парлікова та керівника Energocom Віктора Бинзаря. Зазначається, що Молдова майже повністю залежала від російської газової компанії “Газпром” щодо імпорту газу.

Також президент Молдови Мая Санду заявила, що росія хоче перетворити Молдову на другу Білорусь, щоб потім її так само ж використати проти України.

Головне