Ми переконали світ, що торгів навколо Криму не може бути, - Джапарова

Ми переконали світ, що торгів навколо Криму не може бути, - Джапарова

Україні вдалося переконати світ, що торгів навколо Криму бути не може. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"На сьогодні головне, як на мене, чого ми спромоглися досягти у світі, це переконати, що не може бути торгів навколо Криму. Тому що Крим як завжди, знаєте, він був наче якоюсь священною коровою, до якої ніхто не хотів наближатись. От є перемовини окремо, гарантії безпеки Україні окремо від Криму. Але Україна неодноразово на всіх можливих майданчиках наголошувала - не може бути такого. От як з частковим вступом в ЄС. Це так само нісенітниця казати, що Крим наче якийсь окремий формат. От ми будемо говорити про гарантії безпеки і звільнення українських територій, а Крим - окремо. Ні", - наголосила Джапарова.

При цьому вона додала, що основною і стратегічною метою України було довести партнерам, що Україна сама визначає шлях боротьби за Крим.

"І є нещодавні сигнали від пана Блінкена, американських лідерів, та і деяких європейських лідерів про те, що всі погодилися з тим, що Україна сама визначить формат деокупації", - заявила Джапарова. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Ірина Верещук закликала українців у тимчасово окупованому Криму виїхати з півострова. Вона наголосила, що росіяни можуть зробити цих людей заручниками під час звільнення кримського півострова. 

Головне