Ми маємо зупинити Кремль на його смертельному шляху, - Шарль Мішель

Ми маємо зупинити Кремль на його смертельному шляху, - Шарль Мішель

Президент Європейської Ради Шарль Мішель на засіданні Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що необхідно "зупинити Кремль на його смертельному шляху".

Про це він заявив під час свого виступу на засіданні. Як зазначається, Мішель підтвердив, що Європейський Союз буде непохитно підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії.

Посадовець також закликав членів Генасамблеї ООН позбавити організацію від впливу "недружніх сил" та повернути дієздатність Ради Безпеки дотримані базових принципів Хартії ООН.

"Минулі 19 місяців постійний член Ради Безпеки, - росія, без жодного сорому веде війну проти сусідньої країни, яка ніколи їй не загрожувала, стирає, таким чином, фундаментальні принципи Хартії ООН. Це привносить жах та відчай у людські життя. Генеральна Асамблея вже засуджувала ескалацію російської війни проти України, яка є порушенням територіальної цілісності та суверенітету... Ми маємо зупинити Кремль на його смертельному шляху", - заявив він.

За його словами, російські окупанти "навіть не уповільняться", якщо будуть і далі відчувати безкарність за свої дії в Україні.

"Безкарність, як ми знаємо, не може бути виходом, і час для справедливості прийде. Європейський Союз буде непохитно підтримувати Україну у її праві на правомірну оборону", - розповів Шарль Мішель.

Президент Євроради зазначив, що в умовах сьогодення вся система ООН виявилася спорадичною та "ураженою недружніми силами". Країни-члени ООН, як додав Мішель, мають взяти на себе відповідальність, та знову повернути діяльність ООН на міцний ґрунт з боку ЄС.

"Нам потрібно, по перше, відновити довіру, вирішити найбільш невідкладні проблеми та відремонтувати всю систему Об’єднаних Націй. Така довіра основана на повазі до основоположних принципів, що викладені в Хартії ООН. Це повага до суверенітету, територіальної цілісності та до прав людини", - наголосив європейський посадовець.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у марафоні “Єдині новини” відреагували на фейк про зміни в трансляції виступу президента України Володимира Зеленського в ООН.

Головне