МВС розпочало службове розслідування через вибух у Шевченківському суді Києва

МВС розпочало службове розслідування через вибух у Шевченківському суді Києва

За вказівкою міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у Національній гвардії розпочато службове розслідування за фактом подій, які трапилися у Шевченківському суді 5 липня.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Метою розслідування є "всебічне і об'єктивне встановлення всіх обставин події, що трапилася". Зокрема, перевірять правильність дій особового складу варти Національної гвардії, яка конвоювала підсудного до суду.

Нагадаємо, 5 липня у приміщенні суду у Шевченківському районі столиці сталося кілька вибухів. Підозрюють, що їх влаштував обвинувачений у теракті 2015 року Ігор Гуменюк. Пізніше стало відомо, що внаслідок вибуху підсудний загинув, поранені двоє спецпризначенців.

Перевірити відсутність заборонених предметів у Ігоря Гуменюка, який влаштував вибух у будівлі Шевченківського райсуду Києва, повинні бути працівники Національної поліції та Національної гвардії.

Клименко розповів, що Гуменюк намагався покинути залу суду. Однак його зупинили конвоїри.

За даними Офісу генпрокурора, що обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі з-під варти. Вибух у будівлі Шевченківського районного суду Києва влаштував обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні. Він підірвав вибуховий пристрій у вбиральні.

Як повідомляли “Ми-Україна”, у результаті вибуху у Шевченківському суді постраждало дві людини.

Головне