МВС фіксує одиничні випадки агресії цивільних або військових на блокпостах, - Клименко

МВС фіксує одиничні випадки агресії цивільних або військових на блокпостах, - Клименко

Через перевірки на блокпостах сутички правоохоронці та військових з громадянами бувають, але йдеться про поодинокі випадки. Про це в інтерв'ю "Ми-Україна" розповів очільник МВС Ігор Клименко.

"На блокпостах на сьогодні дуже рідко такі випадки відбуваються, коли агресія зі сторони громадян, в томі числі військових і зі сторони поліцейських або військовослужбовців, які стоять на блокпосту. Це одиничні випадки, їх можна було побачити в соцмережах, але, як правило, ми завжди мирно ці питання вирішуємо. Всі знервовані, існує загальна емоційна напруга. Але здебільшого громадяни абсолютно адекватно сприймають вимоги як поліцейських, так і військових на блокпостах", - зазначив міністр. 

Нагадаємо, напередодні поліція Київщини відреагувала на поширення в мережі інформації про нібито роздачу правоохоронцями повісток на блокпостах, що діють в Київській області. Начальник відомства Анатолій Щадило повідомив, що правоохоронці виконують виключно поліцейські функції - забезпечують заходи безпеки шляхом посиленого контролю за пересуванням громадян, транспортних засобів, вантажів тощо. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на 4 січня у поліції служать 98 000 офіцерів та сержантів. З них 35 000 знаходяться у прифронтових областях чи в районах бойових дій.

Головне