МВФ погодив четвертий транш Україні на 880 млн доларів

МВФ погодив четвертий транш Україні на 880 млн доларів

Виконавча рада МВФ завершила третій перегляд програми розширеного фінансування для України, схваливши виділення траншу в розмірі близько 880 мільйонів доларів. Про це повідомив під час пресконференції у Вашингтоні керівник місії МВФ в Україні Гевін Грей.

"Виконавча рада МВФ завершила сьогодні третій перегляд програми EFF для України. Це дозволить виділити транш у сумі близько 880 мільйонів доларів", - зазначив Грей.

Гроші мають надійти в Україну протягом двох-трьох днів.

Разом із попередніми траншами Україна отримає 5,4 мільярдів доларів в межах програми.

Нагадаємо, російські окупанти уранці 22 березня масовано обстріляли енергоінфраструктуру Харкова, випустивши по ній понад 15 ракет типу С-300 та Х-22. Ворог цілив виключно по підприємствах електрогенерації та підстанціях, розповів очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов в ефірі марафону "Єдині новини".

Як писали "Ми-Україна" раніше, "Енергоатом" повідомив про завершення ремонтних робіт на лінії "Запорізька АЕС — Дніпровська" напругою 750 кВ, яка з'єднує окуповану ЗАЕС з українською енергосистемою. Вказану зовнішню повітряну лінію було пошкоджено під час російського масованого пуску ракет по Україні 22 березня. 

Головне