Може тижнями не спливати на поверхню: Туреччина спустила на воду підводний човен нового типу

Може тижнями не спливати на поверхню: Туреччина спустила на воду підводний човен нового типу

Підводний човен нового типу під назвою Hızır Reis спустили на воду у Туреччині. Про це повідомило турецьке Міністерство оборони.

За даними відомства, головною особливістю цього підводного човна є його здатність тижнями приховано працювати під водою без спливання на поверхню.

"На верфі Гьольджук 25 травня 2023 року був спущений на воду другий підводний човен Hızır Reis нового типу. Вітаємо наші Військово-морські сили", - йдеться у повідомленні.

У 2021 році у Туреччині на воду спустили перший підводний човен TCG Piri Reis (S-330), побудований на верфі Gölcük. У рамках проекту 23 травня 2022 року за участю президента Реджепа Тайіпа Ердогана відбулася церемонія першого зварювання підводного човна TCG Hızır Reis та підводного човна TCG Selman Reis.

Підводні човни класу Reis мають повітряно-незалежну силову установку і можуть тижнями залишатися під водою. Такі підводні човни сягають 68 метрів у довжина, а їхня вага перевищує дві тонни. Всього у підводному човні може розміститися 40 осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна", Суецький канал знову заблоковано. На мілину на одному із найбільш завантажених судноплавних маршрутів у світі сів великий суховантаж. Згодом Xin Hai Tong 23 відтягнули до іншого району трьома буксирами після “аварійної несправності”, через яку він припинив рух.

Головне