Москва пригрозила Парижу через відправку військ в Україну - Макрон відповів

Москва пригрозила Парижу через відправку військ в Україну - Макрон відповів

Французький лідер Еммануель Макрон прокоментував заяви Кремля, в якій пролунали погрози у раз відправлення Францією свого військового контингенту в Україну. В інтерв'ю La Tribune президент зазначив, що "стратегічна невизначеність - працює".

Глава Франції зазначив, що тактика з ненадання рф надто багато деталей буде стримувати Кремль.

Макрон розповів, що стосовно росії потрібно зберігати стратегію "стратегічної невизначеності", тобто не розкривати плани. Заяви Макрона про те, що він не відкидає відправлення військ в Україну, є частиною цієї стратегії. Президент заявив, що безпека європейців поставлена на карту в Україні.

"Якщо росія переможе, наступної секунди безпека більше не буде можливо ні в Румунії, ні в Польщі, ні в Литві, ні вдома. Діапазон російських балістичних ракет покриває нас усіх", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нехай Путін здогадується: у Польщі висловилися про можливу відправку військ в Україну

Нагадаємо, на початку травня Макрон назвав конкретну умову, за якої Франція відправить війська в Україну. Він пояснив, що це може статися у разі прориву росіянами лінії фронту. За словами глави французької держави, якщо прорив відбудеться і Київ звернеться до Парижа з запитом відправити війська Франції в Україну, це може відбутися.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лідер КНР Сі Цзіньпін розпочав шестиденне турне Європою, під час якого завітає до Франціє, Словаччини та Угорщини. Це його перша поїздка на європейський континент за п'ять років. Як очікується, у Парижі Макрон тиснутиме на лідера КНР щодо України. 


 

Головне