Нехай Путін здогадується: у Польщі висловилися про можливу відправку військ в Україну

Нехай Путін здогадується: у Польщі висловилися про можливу відправку військ в Україну

Голова польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що президента росії Володимира Путіна треба тримати у невизначеності щодо можливих кроків Заходу. Так він прокоментував можливість відправки французьких військових в Україну.

Про це він сказав у інтерв'ю BBC World, передає RMF 24.

На запитання щодо прямої загрози для Польщі з боку росії, голова польської дипломатії відповів, що не вважає, що Путін нападе на країну-члена НАТО, але він був нерозсудливим у відношенні до України і тепер вважається військовим злочинцем. 

Сікорський також зазначив, що Польща не буде відкривати свої плани, але готова витрачати більше коштів на оборону.

“Ми не будемо показувати свої карти. Ми дозволимо президенту Путіну гадати, що ми будемо робити. Ми витрачаємо на оборону найбільшу частину нашого ВВП в НАТО - 4%, а наступного року можемо витратити більше”, - зауважив Сікорський.

Голова МЗС Польщі також прокоментував заяву президента Франції Емманюеля Макрона щодо можливої присутності західних військ в Україні. 

На його думку, необхідно поставити Путіна у ситуацію, де він не має повної впевненості, що Захід заздалегідь відкидає певні сценарії.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив про готовність відправити війська в Україну, якщо росіяни прорвуть лінію фронту. Він наголосив, що це може статися, якщо Київ звернеться до Парижа з таким запитом.  

Крім того, Сікорський висловив задоволення тим, що американський Конгрес нарешті затвердив надання військової допомоги Україні.

“Я думаю, що президенту Путіну було б добре визнати своє вторгнення помилкою і зробити новий розрахунок, враховуючи, що ми будемо допомагати Україні, скільки буде потрібно", - додав Сікорський. 

На запитання, чи бачить він місце для дипломатії у припиненні війни, Сікорський відповів:

“Немає браку потенційних посередників – Туреччини, ООН. Китай міг би фактично змусити Путіна припинити цю війну. Але я не бачу жодних ознак того, що Путін хоче вести переговори”.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Італія планує оголосити про девʼятий пакет військової допомоги для України до саміту "Великої сімки", який почнеться 13 червня.

Головне