Москва обіцяє помститися Молдові за її рішення приєднатися до санкцій ЄС проти рф

Москва обіцяє помститися Молдові за її рішення приєднатися до санкцій ЄС проти рф

Рішення парламенту Молдови щодо приєднання до санкцій Євросоюзу проти росії Кремль розцінив як ворожий крок. Більш того, Москва офіційно заявила, що вживе проти країни заходів у відповідь, пише Reuters.

У заяві російського зовнішньополітичного відомства наголошується, що влада Молдови повністю інтегрувалася в "антиросійську кампанію колективного Заходу". 

"Його мета – повна руйнація російсько-молдовських відносин, які з вини офіційного Кишинева вже перебувають у вельми плачевному стані... Рішення молдавської сторони не залишиться без відповіді", - вказано у заяві МЗС рф.

Обурення російської сторони було викликане п'ятничним голосуванням парламенту Молдови. Під час засідання депутати підтримали закон стосовно вживання каральних заходів проти окремих осіб та організацій, які підпадають під санкції, запроваджені проти рф через її війну в Україні.  

Нагадаємо, напередодні парламент Молдови також вирішив продовжити режим надзвичайного стану в країні ще на 30 днів через війну, яку рф розв'язала в Україні.  У молдовському МВС наголосили, що це зумовлено ризиками для безпеки країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 листопада до Кива з неоголошеним візитом приїздила президентка Молдови Мая Санду. У День гідності та свободи разом із Володимиром та Оленою Зеленськими, вона вшанувала пам'ять активістів, які загинули під час Революції гідності.

Головне