Монах УПЦ МП голяка вистрибнув з другого поверху Лаври: все, що відомо 

Монах УПЦ МП голяка вистрибнув з другого поверху Лаври: все, що відомо 

У Києво-Печерській Лаврі у середу, 6 грудня, сталася надзвичайна ситуація. Один з монахів - представників Української православної церкви (УПЦ МП) - під ранок, попередньо знявши з себе весь одяг, вистрибнув з вікна другого поверху.

Адвоката Микита Чекман розповів, що цей священнослужитель жив у монастирі з 1991 року. Родичів та іншого житла, окрім монастиря, у нього немає. За його даними, у чоловіка була

За інформацією адвоката Микити Чекмана, монах проживає в монастирі із 1991 року. Родичів та іншого житла, окрім релігійної громади, у нього немає.

Адвокат також повідомив, що у чоловіка давно діагностували психічні розлади, а на тлі "тиску на братію Монастиря та погроз з боку Заповідника та правоохоронців про виселення братії" могло статись їх загострення. 

У монаха переламані руки й ноги, також пошкоджено хребет.

Тим часом журналістка Соня Кошкіна розповіла, що цей монах "добре відомий у вузьких колах своїм хронічним алкоголізмом". Його вистрибування з вікна могло статися внаслідок вже не першого приходу до нього "білочки".

"Всю ніч бухав, а під ранок голий вистрибнув з другого поверху. Навіщо? А щоб піти в гості до колег. Трошки не дійшов", - написала вона. 

За попередніми даними, йдеться про монаха Володимира Рибакова Р.В.

photo_2023-12-09_16-32-47.jpg (41 KB)

Нагадаємо, релігієзнавиця Людмила Філіпович раніше пояснювала, чому не всі священники УПМ МП переходять до ПЦУ

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські суди вже винесли 19 вироків щодо священників. У СБУ уточнили, що вироки були різними та залежали від скоєного священнослужителем злочину.

Головне