МОН заблокувало видачу дипломів понад 450 випускникам, які не склали ЗНО

МОН заблокувало видачу дипломів понад 450 випускникам, які не склали ЗНО

Міністерство освіти і науки заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 випускникам українських університетів, які не складали ЗНО. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Відомо, що студенти переводилися до українських вишів з іноземних закладів освіти, не складаючи ЗНО. 

Крім того, студенти отримають можливість узяти перерву у навчанні та завершити здобуття освіти наступного року, якщо виконають усі необхідні вимоги.

"Однак останніми роками почала набирати популярності тенденція, яка у побуті відома як "польський вступ". Цей "механізм" полягає у тому, що спочатку вступник зараховується до іноземного закладу освіти, а після року навчання, яке у деяких випадках відбувалося навіть без виїзду за кордон, поновлюється до закладу вищої освіти в Україні на старший курс", - йдеться у повідомленні.

Схема дозволяла "обійти" ЗНО, а іноді й обмеження, встановлені стандартами вищої освіти.

У МОН додали, що деякі заклади вищої освіти почали обманювати абітурієнтів і студентів, рекламуючи вступ і навчання без результатів ЗНО.

"Є випадки поновлення здобувачів, які або взагалі не мають результатів ЗНО, або намагалися його скласти, але не склали з необхідними результатами", - зазнаила пресслужба.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, у Нідерландах учням заборонили користуватися під час уроків у школі мобільними телефонами, планшетами і смарт-годинниками. Вважається, що вони відволікають від навчання та погіршують успішність.

Головне